Doneer een voedselzadenpakket

En help kwetsbare gezinnen in Kenia de coronacrisis door.

"Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het is gedaan!"
Nelson Mandela

Dreigend voedseltekort door coronacrisis: kom nu in actie samen met KidsCare en Wilde Ganzen!

In Kenia, en zeker voor de armste gezinnen in de plattelandsregio waar KidsCare actief is, stagneert de aanvoer van voedsel. Dit wordt veroorzaakt doordat de belangrijkste markten vanwege de coronacrisis gesloten zijn. Daarnaast werken veel mensen als ‘dagwerker’. Werk wat er van de één op de andere dag niet meer is. Dit zorgt voor een dreigend voedseltekort. KidsCare Kenia komt in actie en Wilde Ganzen verdubbelt het actieresultaat! Doe je ook mee?

Help een gezin voor €25,- een jaar lang!

De voedselzadenpakketten bestaan uit zaden voor mais (4kg) en bonen (2kg).
Dit wordt aangevuld met kunstmest (50kg) en bestrijdingsmiddelen. Bij elkaar een flink pakket dus. De zadenpakketten kunnen binnen twee maanden zorgen voor een jaar lang eten.

Het mooie is dat dit de juiste tijd is om de akkers te bewerken (begin regentijd). Bovendien zijn alle kinderen thuis waardoor zij hun ouders kunnen helpen met het gereed maken van het land.

Doneer een voedselzadenpakket
Help een gezin met een zadenpakket!

Een zaadje voor een daadje!

Download hier gratis de quarantaine bingokaart voor kinderen.
Laat de kinderen de opdrachten doen en zo de bingokaart vol maken. Bespreek samen wat jullie bij een volle kaart doneren aan de KidsCare kinderen.

Doneren jullie een compleet zadenpakket, dan ontvangen jullie van ons een zakje tuinkerszaadjes. Zo kunnen jullie samen met de kinderen in Kenia zaaien.

DOWNLOAD hier de BINGOKAART

Zaai mee met onzegezinnen in Kenia!

Doneer voor €25,- een compleet voedselzadenpakket en ontvang een zakje tuinkerszaadjes!

Zadenpakket KidsCare
Voedselzekerheid voor 2.000 wees- en hulpbehoevende kinderen

De verwachting is dat de coronamaatregelen nog lang duren. Dat is voor KidsCare reden om in actie te komen. Het is onze prioriteit om de ruim 2.000 wees- en hulpbehoevende kinderen en hun gezinnen tenminste te voorzien van voedselzekerheid. De regionale overheid was het direct eens met een voorstel om 600 huishoudens een compleet voedselzadenpakket te geven. Dit zorgt ervoor dat er straks voldoende eten is als de aanvoer nog verder stagneert.

De voedselzadenpakket-actie

Voedselzadenpakketten verbouwen

De voedselzadenpakketten bestaan uit zaden voor mais (4kg) en bonen (2kg). Dit wordt aangevuld met kunstmest (50kg) en bestrijdingsmiddelen. Bij elkaar een flink pakket dus. Voor 600 pakketten hebben we maar liefst 7 vrachtwagens nodig. Het mooie is dat dit de juiste tijd is om de akkers te bewerken (begin regentijd). Bovendien zijn alle kinderen thuis waardoor zij hun ouders kunnen helpen met het gereed maken van het land.

Help een gezin een jaar lang

Gezinnen begeleiden en trainen

De regiobestuurders hebben toegezegd dat hun teams actief mee gaan helpen. Samen met de sociaal werkers van KidsCare gaan zij de huishoudens begeleiden en trainen met als doel dat er zo snel als mogelijk geoogst kan worden. De agrarische training en begeleiding zorgt ook meteen voor een positief effect op de lange termijn. Gezamenlijk wordt een geweldige prestatie geleverd!

Draag jij ook een steentje bij?

Aan deze actie zijn uiteraard kosten verbonden. Een compleet voedselzadenpakket kost €50,-. Voor 600 pakketten is dus €30.000,- nodig. Het goede nieuws is dat Wilde Ganzen bereid bleek om elke euro te verdubbelen.

Anders gezegd: als je meehelpt wordt elke euro van jou verdubbeld! Zo steun je de gezinnen in Kenia al met een compleet zadenvoedselpakket voor slechts €25,-!

KidsCare Partners