Zadenactie
Doneer een voedselzadenpakket

En help kwetsbare gezinnen in Kenia de coronacrisis door.

"Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het is gedaan!"
Nelson Mandela

Dreigend voedseltekort door coronacrisis: kom nu in actie samen met KidsCare en Wilde Ganzen!

In Kenia zijn de mensen bang dat er een derde corona golf komt. De signalen zijn er. Veel families in de plattelandsgemeenschap hebben het zwaar. Ze hebben hun inkomen volledig zien wegvallen en zijn afhankelijk van wat de dag hen brengt. Een negatieve spiraal lijkt ingezet. Daarom heeft het team van KidsCare besloten om net als vorig jaar weer voedsel zadenpakketten beschikbaar te stellen aan opnieuw 500 zeer arme families. Het team gaat hen intensief begeleiden om maximaal te produceren zodat er voor maanden voedsel is. KidsCare Kenia komt in actie en Wilde Ganzen verdubbelt het actieresultaat! Doe je ook mee?

Help een gezin voor €25,- een jaar lang!

De voedselzadenpakketten bestaan uit zaden voor mais (4kg) en bonen (2kg).
Dit wordt aangevuld met kunstmest (50kg) en bestrijdingsmiddelen. Bij elkaar een flink pakket dus. De zadenpakketten kunnen binnen twee maanden zorgen voor een jaar lang eten.

Het mooie is dat dit de juiste tijd is om de akkers te bewerken (begin regentijd). 

Doneer een voedselzadenpakket
Help een gezin met een zadenpakket!

Een zaadje voor een daadje!

Download hier gratis de bingokaart voor kinderen.

Laat de kinderen de opdrachten doen en zo de bingokaart vol maken. Bespreek samen wat jullie bij een volle kaart doneren aan de KidsCare kinderen.

DOWNLOAD hier de BINGOKAART

Help onze gezinnen in Kenia zaaien!

Doneer voor €25,- een compleet voedselzadenpakket!

Zadenpakket KidsCare
Voedselzekerheid voor 2.000 wees- en hulpbehoevende kinderen

De verwachting is dat de coronamaatregelen nog lang duren. Dat is voor KidsCare reden om in actie te komen. Het is onze prioriteit om de ruim 2.000 wees- en hulpbehoevende kinderen en hun gezinnen tenminste te voorzien van voedselzekerheid. De regionale overheid was het direct eens met een voorstel om 600 huishoudens een compleet voedselzadenpakket te geven. Dit zorgt ervoor dat er straks voldoende eten is als de aanvoer nog verder stagneert.

De voedselzadenpakket-actie

Voedselzadenpakketten verbouwen

De voedselzadenpakketten bestaan uit zaden voor mais (4kg) en bonen (2kg). Dit wordt aangevuld met kunstmest (50kg) en bestrijdingsmiddelen. Bij elkaar een flink pakket dus. Voor 600 pakketten hebben we maar liefst 7 vrachtwagens nodig. Het mooie is dat dit de juiste tijd is om de akkers te bewerken (begin regentijd). Bovendien zijn alle kinderen thuis waardoor zij hun ouders kunnen helpen met het gereed maken van het land.

Help een gezin een jaar lang

Gezinnen begeleiden en trainen

De regiobestuurders hebben toegezegd dat hun teams actief mee gaan helpen. Samen met de sociaal werkers van KidsCare gaan zij de huishoudens begeleiden en trainen met als doel dat er zo snel als mogelijk geoogst kan worden. De agrarische training en begeleiding zorgt ook meteen voor een positief effect op de lange termijn. Gezamenlijk wordt een geweldige prestatie geleverd!

Draag jij ook een steentje bij?

Aan deze actie zijn uiteraard kosten verbonden. Een compleet voedselzadenpakket kost €50,-. Voor 600 pakketten is dus €30.000,- nodig. Het goede nieuws is dat Wilde Ganzen bereid bleek om elke euro te verdubbelen.

Anders gezegd: als je meehelpt wordt elke euro van jou verdubbeld! Zo steun je de gezinnen in Kenia al met een compleet zadenvoedselpakket voor slechts €25,-!

KidsCare Partners