Kidscare Vrijwilligers


VRIJWILLIGER IN KENIA

Wil je graag als vrijwilliger aan de slag bij KidsCare in Kenia? Dat kan. Wij hebben goede ervaringen met vrijwilligers die daadwerkelijk van betekenis willen zijn voor de kinderen en/ of de organisatie in Kenia.

De ruimte om bij KidsCare aan de slag te gaan als vrijwilliger is echter beperkt. Vandaar dat je je niet zomaar kunt aanmelden, maar eerst een selectieprocedure doorloopt. Kunnen wij jou bieden wat je zoekt en dat geldt ook andersom. Past bijvoorbeeld jouw kennis en kunde bij hetgeen op dat moment nodig is in Kenia?

 Na een positieve selectie kunnen we je een concrete opdracht meegeven die past bij jouw capaciteiten en bij de behoeften die van jou en van KidsCare. Voorbeelden van opdrachten zijn; ondersteunen en verder structureren van de werkzaamheden van het sociaal werkers team; het onderzoeken van de werking van een bepaalde sociale dienstverlening en het maken/implementeren van verbetervoorstellen; ondersteunen van de directeur bij duurzaam maken van organisatie; kennis overdragen op het gebied van fysiotherapie; ondersteunen/ herinrichten van het secretariaat.

 Ervaringen van een aantal vrijwilligers die recent bij KidsCare in Kenia aan de slag waren vind je elders op deze pagina.

 Wat verwachten we van jou:

 • dat je 18 jaar of ouder bent.
 • dat je zelfstandig, innovatief en creatief bent. In Kenia ben je vaak op jezelf aangewezen. Het is dus belangrijk dat je daar goed mee kunt omgaan. Verder is de opdracht die je meekrijgt niet stap voor stap voor je uitgewerkt. Het is dus de bedoeling dat je creatief bent en zelf een juiste invulling aan de opdracht kunt geven.
 • dat je als een volwaardig medewerker van KidsCare meedraait, wat betekent dat je akkoord bent met een werkweek van maandagochtend 8:30 uur tot zaterdagmiddag 12:00 uur.
 • dat je respectvol omgaat met de lokale bevolking en cultuur. Als vrijwilliger ben je te gast in Kenia en pas jij je aan de lokale omstandigheden aan.

  We hebben een voorkeur voor vrijwilligers die voor een langere periode naar Kenia kunnen gaan (3+ maanden). Het wennen cultuur/klimaat/organisatie kost ook zo de nodige tijd.

Het is geen garantie dat er in de periode dat je bij KidsCare aan het werk bent meerdere vrijwilligers zijn. Het kan dus zijn dat je de enige vrijwilliger bent op het KidsCare centrum. Dit is verder helemaal geen probleem maar wees hiervan bewust.

  Wat kun je van ons verwachten:

 • Je krijgt plek binnen een fantastische organisatie waarbij je veel kunt leren en ook daadwerkelijk iets kunt toevoegen.
 • Verder kan je gebruik maken van verblijf op het KidsCare centrum, bestaande uit een eigen slaapkamer, gedeelde toiletvoorziening, 3 maaltijden per dag en onbeperkt flesjes water.
 • Je gaat deel uitmaken van de KidsCare family, een hecht en geweldig team waarin je nieuwe vriendschappen opbouwt en waarbij het team altijd klaar staat om je te helpen. Ontmoet je Keniaanse collega’s op www.kidscare.or.ke.
 • Je krijgt de kans om een andere cultuur van heel dichtbij te beleven waardoor je erg veel zult leren over de cultuur en het leven in Kenia.
 • Je kunt rekenen op ondersteuning vanuit Nederland voorafgaand en tijdens je verblijf in Kenia. Roosmarijn Wasseveld (Bestuurslid en zelf ooit langdurig vrijwilliger bij KidsCare) zal je eerste aanspreekpunt zijn als het gaat om alles rondom je praktische voorbereiding en je verblijf. Voor overleg en hulp bij het opstellen en de uitvoering van je opdracht word je (afhankelijk van de inhoud) gekoppeld aan één van de Nederlandse bestuursleden.

 Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij KidsCare stuur dan het aanmeldingsformulier in. Wij nemen dan snel contact met je op.

VRIJWILLIGER IN NEDERLAND

Ook in Nederland werkt KidsCare met vrijwilligers. De vrijwilligers werken met elkaar en met het bestuur samen in ‘KidsCare Support’. Je kunt zelf aangeven hoe en met wat je wilt bijdragen aan het werk van KidsCare en zo mogelijk aansluiting vinden bij verschillende werkgroepen voor KidsCare vrijwilligers. Ook dit moment werken we met de volgende vrijwilligersgroepen:

 • werkgroep oud Kenia-gangers
 • werkgroep voor acties bij en met lagere scholen
 • werkgroep voor acties bij en met bedrijven
 • werkgroep versterking kindzorg
 • werkgroep kwaliteit- en kennisontwikkeling
 • werkgroep communicatie en PR

 Wilt je meer weten over de mogelijkheden om in Nederland KidsCare te helpen bij haar werkzaamheden dan gaan we graag met je in gesprek. Vul het aanmeldingsformulier in en wij nemen dan snel contact met je op.    

Vrijwilligers verhaal
Grada Snoek

In 2015 mocht ik voor het eerst, op verzoek van het bestuur, helpen het kantoordeel van KidsCare te professionaliseren. En wat was het voor alle partijen die hierbij betrokken waren genieten van de enorme sprongen vooruit!

Meer lezen

Vrijwilligers verhaal
Marlies van den Berg

Kinderen die vermijden je aan te kijken, van huis weglopen op zoek naar een veilige plek, op hun vijfde nog steeds niet kunnen praten of niet kunnen onthouden welke groente ze van het land moeten plukken. Dat zijn de CSAs: Children with Special Abilities

Meer lezen

Vrijwillegers verhaal 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen

Handboek

Download hier KidsCare Vrijwillegers Handboek

Vrijwilligers formulier

aanmelden
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer

KidsCare Facts & Figures

16.000

Lorem ipsum dolor sit amet

70.000

Lorem ipsum dolor sit amet

110.001

Lorem ipsum dolor sit amet

6.000

Lorem ipsum dolor sit amet