Vier kerst samen

met een gezin in Kenia

"Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het is gedaan!"
Nelson Mandela

Vier Kerst samen met een gezin in Kenia!

Kerstmis is, waar je ook geboren bent, een feest van licht in donkere dagen. Een moment van bezinning en verbinding. Van gezellig samen zijn met familie en vrienden. In Nederland meestal onder het genot van een heerlijk kerstdiner.

In 2020 is alles anders en meer op afstand. Ook kerstmis zal dit jaar niet hetzelfde zijn. Waarschijnlijk vieren jullie kerst met minder mensen. Toch willen we je vragen om kerst dit jaar samen te vieren. Nodig een KidsCare gezin uit aan tafel, reserveer een bordje van jouw kerstdiner voor dit huishouden met kwetsbare kinderen. Doe je mee?

Doneer een kerstdiner voor €20,- en je helpt een gezin een maand!

Met een bijdrage van 20 euro geef je een gezin met meestal meer dan vijf kinderen niet alleen een kerstdiner, maar een hele maand te eten en meer. Hoe fijn is dat!

Doneer een kerstdiner

Verbinding in Nederland en in Kenia: samen kerst vieren

Na je donatie ontvang je een placemat* van ons voor op de plek van het bordje voor het gezin in Kenia. Met deze placemat kun je ook nog een spel spelen met het hele gezin. Verbinding in Nederland en in Kenia en zo samen kerst vieren!

word vaste donateur

Vier kerst met onze gezinnen in Kenia!

Doneer een kerstdiner voor € 20,- en ondersteun een gezin een maand lang!

Alle kinderen verdienen een gezinssituatie om in op te groeien

Met jouw bijdrage kan een huishouden met kwetsbare kinderen een maand deelnemen aan het thuiszorgprogramma van KidsCare Kenia.
De directe thuiszorg benadering van KidsCare leidt tot een onmiddellijk positief effect: kinderen gaan naar school, krijgen zo nodig medische zorg en noodzakelijk voedsel is gegarandeerd. Daarnaast zijn er zichtbare structurele resultaten uit de intensieve begeleiding door de lokale groep vrijwilligers en de social workers van KidsCare. Zo wordt bijvoorbeeld met de families intensief gesproken over familieplanning, over de rechten van vrouwen en kinderen en over het omgaan met aids binnen de families. Zodra de huishoudens enigszins gestabiliseerd zijn worden economische verbeterprojecten gestart, zoals bijen houden, een moestuin of een mandenmakerij. Wie de nieuwe energie heeft gezien in de deelnemende huishoudens weet dat die projecten de betreffende familie structureel op ‘leefbaar’ niveau brengen.

Ons doel: een kerstdiner samen met alle 360 KidsCare gezinnen!
Help je mee?
Onze speciale dank gaat uit naar onze partner Wilde Ganzen voor hun steun aan KidsCare Kenia.

* Het drukwerk van deze actie is gesponsord. Wij hebben als doelstelling dat we 100% van de giften besteden in Kenia aan de hulp van kinderen.

KidsCare Partners