KidsCare Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van KidsCare Kenia. Of schrijf in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland. Lees onze eerdere nieuwsbrieven hier.

Laatste nieuws

KidsCare op TV!

Donderdag 21 maart was een onvergetelijke dag. Together we take them to the school was het thema en dat werd ook letterlijk gedaan. Grote mannen gaven de kinderen een hand of namen hen op hun schouder om hen zo in een korte demonstratieve wandeling naar het nieuwe gebouw voor speciaal onderwijs te begeleiden. 

Meer lezen

Bouwwerk

In de Daycare klas van de nieuwe speciale unit heeft Said (zie foto) geleerd om een toren te bouwen. Juffrouw Joke (Nederlandse vrijwilliger) heeft hem uitgelegd hoe je blokjes met elkaar kan verbinden. Maar met die wijsheid heb je nog geen bouwwerk. Daar is focus, creativiteit, inzicht, inzet en vasthoudendheid voor nodig. Ja toch?

Meer lezen

2 scholen speciaal onderwijs in gebruik genomen

De eerste twee units voor speciaal onderwijs voor kinderen met een geestelijke beperking zijn gereed en in gebruik genomen. Twee prachtige gebouwen met ruimten voor een leerklas, een dagopvang, fysiotherapie, spreekkamer, keuken, toilet, douche en opslag. De eerste inventaris is gebracht.

Meer lezen

Terug in Kenia!

3 januari 2019, de vliegtuigwielen onder mij maken contact met Afrikaanse bodem. Een jaar nadat ik het land verliet schreeuwt mijn hele lichaam erom; ik moet terug. Terug naar Kenia, terug naar KidsCare. Ik voel de droge warme lucht, zie de heldere sterren en word overladen met vrolijke glimlachen en bijhorend “Jambo!”.

Meer lezen

Twee werelden: wil jij als vrijwilliger ook het verschil (mee)maken?

Inmiddels weer terug in het koude Rotterdam kijk ik terug op een mooie werkweek in het KidsCare Regiocentrum in Kenia. Vanuit dit centrum zorgt KidsCare ervoor dat ruim 2.000 weeskinderen en kinderen met een beperking in Kenia in een thuissituatie kunnen opgroeien.

Meer lezen

2e speciale schoolunit in Masimbani

Een team van KidsCare bezocht gisteren Masimbani, waar het plan is om de tweede speciale schoolunit te openen op 1 maart 2019. De unit is bijna klaar en de voorbereidingen voor de grote dag zijn in volle gang. Eindelijke krijgen kinderen met een beperking de kans om passend onderwijs te krijgen voor een mooie toekomst net zoals andere .

Meer lezen

Update CBHB programma!

Na zes maanden in het programma zien we  een enorme vooruitgang van huishoudens in het Community Based HomeCare en Bee Keeping-programma (CBHB). Door de sociale begeleiding van Social workers van KidsCare, hebben deze huishoudens mooie en nieuwe daken met ijzeren platen kunnen bouwen, zijn ze in staat geweest om

Meer lezen

Stralend..!

Stralend…! Die naam gaf Grada Snoek aan deze kerstbeleving. De laatste drie jaren werkte Grada gedurende twee maanden als vrijwilliger bij KidsCare in Kenia. Ze deed daar geweldig goed werk en ervaarde daar hoe fijn het is om kinderen een beter bestaan te geven. Ontroerend om haar kerstbeleving te lezen.

Meer lezen

KidsCare Kenia: Een voorbeeld voor anderen

Dit is de kop boven het artikel in het Magazine van Wilde Ganzen deze maand. We zijn er trots op en willen dat artikel graag delen.
 
Lees het artikel in het Wilde Ganzen Magazine hier.

Meer lezen

Hoe KidsCare in Kenia hele families weer energie geeft

Het begon met een simpele watertank bij een schooltje in Kenia. Inmiddels zetten Lisette (67) en Gerard Geenen (70) zich al ruim twintig jaar in voor de kinderen in dit land. 

Lees hier het hele het interview met Gerard en Lisette Geenen in een artikel op de website van Wilde Ganzen.

Meer lezen

KidsCare Partners