Vrijwilligers in Kenia gezocht voor 2019

Voor KidsCare zijn vrijwilligers onmisbaar. Sinds de oprichting van KidsCare in 2010 door Gerard en Lisette Geenen zijn vrijwilligers van groot belang voor de hulp aan kinderen. Zowel in Kenia als in Nederland zorgen een grote groep vrijwilligers ervoor dat kinderen en gezinnen geholpen worden.

Wil je ook graag als vrijwilliger aan de slag bij KidsCare in Kenia? Dat kan. Wij hebben goede ervaringen met vrijwilligers die daadwerkelijk van betekenis willen en kunnen zijn voor de kinderen en/ of de organisatie in Kenia.

Wij zoeken voor 2019 vrijwilligers in Kenia, onder meer op het gebied van:

- Speciaal onderwijs
- Sociaal werk 
- Zorg voor kinderen met een beperking
- Marketing
- Informatie opslag/IT

Lees meer over de mogelijkheden op onze website, onder Help mee als vrijwilliger in Kenia

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer