Vijf schoolvrienden fietsen voor KidsCare naar Kopenhagen

In de meivakantie fietsen wij, vijf schoolvrienden van het Gomarus College in Leeuwarden, 700 kilometer voor KidsCare Kenia. Vorig jaar hebben we 150 kilometer gefietst voor een ander goed doel. Het samen fietsen bracht ons op het idee van een fietsvakantie. We hebben de kaart van Europa gepakt en toen is onze keuze gevallen op Kopenhagen. Omdat we graag iets voor een ander betekenen, zijn we op zoek gegaan naar een mooi doel. Wij hebben voor KidsCare gekozen omdat het geld rechtstreeks naar kinderen gaat die het heel hard nodig hebben en die het veel slechter hebben dan wij.

Onze fietstocht sponseren
Wij hebben op dit moment al meer dan € 1500,00 opgehaald. Donaties, om het bedrag te verhogen, zijn meer dan welkom. Donderdagmiddag 23 april begint onze tocht vanuit Leeuwarden en op 30 april hopen wij Kopenhagen in te fietsen. Draagt u ook uw steentje bij voor de kinderen in Kenia?
 
Alvast bedankt!
Tjitte Bijleveld (16), Kristian de Boer (15), Twan Fijnvandraat (15), Bas Zuidema (15) en Siebrand Visser (15).g.

 

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer