Twee werelden: wil jij als vrijwilliger ook het verschil (mee)maken?

Inmiddels weer terug in het koude Rotterdam kijk ik terug op een mooie werkweek in het KidsCare Regiocentrum in Kenia. Vanuit dit centrum zorgt KidsCare ervoor dat ruim 2.000 weeskinderen en kinderen met een beperking in Kenia in een thuissituatie kunnen opgroeien. Op het platteland in het zuidoosten van Kenia steunt KidsCare veel arme gezinnen met financiële support en intensieve begeleiding. Ook begeleiden zij kinderen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen.

Tot voor kort was er in die regio helemaal geen enkele zorg voor deze kinderen. Ondenkbaar toch?

30 graden warmer in Kenia werken 30 medewerkers en een heleboel vrijwilligers aan de warme begeleiding van deze kinderen en gezinnen. Tijdens mijn bezoek heb ik met het management en de medewerkers gesproken over kennis- en kwaliteitsontwikkeling. Het is mooi om te zien hoe professioneel het team werkt. En hoe leergierig en open het team is om zich verder te ontwikkelen. We hebben samengewerkt aan de sturing van het Jaarplan 2019, de monitoring van de programma’s, HR tools en de wensen voor ontwikkeling van kennis en kunde. En deze fijne samenwerking kan ik vanuit Nederland weer voortzetten.

Het team in Kenia wordt graag ondersteund door vrijwilligers en vroeg mij voor de komende maanden te zoeken naar vrijwilligers met de volgende achtergrond:

  • Sociaal werker met ervaring met kinderen met beperkingen
  • Kinderfysiotherapeut
  • Strategisch adviseur/ programma ondersteuner voor het Homecare programma
  • Websitebouwer
  • Implementatie dataproject
  • Duurzaamheidsproject
  • Ondersteuning fondswerving
  • HR adviseur

Lees hier meer over de mogelijkheden als vrijwilliger. Daar vind je ook ons handboek voor vrijwilligers.

Een garantie: jouw bijdrage is gegarandeerd waardevol voor de ruim 2.000 kinderen die jaarlijks worden geholpen vanuit het Regiocentrum. Geen ruimte voor vrijwilligerswerk, maar wil je toch bijdragen? Voor 20 euro per maand kun je als donateur zorgen dat een gezin met (wees)kinderen geholpen kan worden. 100% van deze bijdrage wordt in Kenia besteed. 

Astrid le Poole

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer