Nieuw thuiszorg en bijenhouders programma van start

Ondanks de coronatijd is het gelukt om de start van een nieuw driejarig programma voor te bereiden. Het oude programma is heel succesvol afgesloten. 90% van de selecteerde gezinnen kunnen zelfstandig verder en alle 24 farmergroepen hebben voldoende structuur en activiteiten om duurzaam verder te ondernemen..

Het nieuwe programma heeft een vergelijkbare inhoud en omvang: duur 3 jaar, 24 dorpen, 360 huishoudens en 1.800 kinderen. Nieuw in het programma is het werken met ‘Child Protection Commitees’ in de 24 dorpsgemeenschappen. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer