Nieuw: Lespakket voor basisscholen

KidsCare heeft een nieuw lespakket ontwikkeld voor basisscholen. Het lespakket ‘Van Nederland naar Kenia met KidsCare’ biedt afwisselend materiaal om een compleet en aansprekend project in de onder-, midden- en bovenbouwgroep mee in te vullen.

Het lespakket bestaat uit onder andere werkboekjes voor de leerlingen, diverse video’s en werkbladen. Ook is er een docentenhandleiding met daarin de beschrijving van 10 lessen om in de klas te geven. De volledige lesprogramma’s en docentenhandleiding zijn te zien via: lespakket.kidscarekenia.nl.

We willen graag meer kinderen in Nederland bereiken met het lespakket van KidsCare. Daarom hebben we een informatiemap gemaakt waarmee we basisscholen kunnen informeren en enthousiasmeren.
We zijn op zoek naar vrijwilligers die daarbij willen helpen.

  • Ken jij een basisschool die mogelijk geïnteresseerd is?
  • Vind jij het leuk om de informatiemap van KidsCare bij een basisschool te brengen?
  • Vind jij het leuk om een project bij een basisschool te begeleiden?
  • Of wil je in de werkgroep die de komende periode actief aan de slag gaat?

Meld je dan aan via het contactformulier op de website of via info@kidscarekenia.nl

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer