KidsCare op tv


Donderdag 21 maart was een onvergetelijke dag. Ze waren er allemaal. Niet alleen 200 kinderen met een geestelijke beperking en hun verzorgers. Ook de Deputy County Commissionar en zijn directeuren en officieren, de Chiefs, de village chairmen , de hoofdmeesters van de zes speciale school units en natuurlijk het hele KidsCare team.

Together we take them to the school was het centrale thema en dat werd ook letterlijk gedaan. Grote mannen, sommige in hun uniform, gaven de kinderen een hand of namen hen op hun schouder om hen zo in een korte demonstratieve wandeling samen met de ouders naar het nieuwe gebouw voor speciaal onderwijs in LungaLunga te begeleiden.

Een event met een spraakmakende voorbeeld functie. Kinderen die tot voor kort verborgen in hun lemen huis leefden krijgen nu positieve aandacht. Er wordt gesproken over mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. De media (televisie/kranten) gaven uitgebreid aandacht aan het KidsCare event. De TV rapportage van het event geeft een mooi beeld van deze positieve dag. Het KidsCare team is er trots op: Zie: https://www.youtube.com/watch?v=4DQYm_KBLe8

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer