Het zaaien is begonnen!

De afgelopen maand is KidsCare in actie gekomen tegen het dreigend voedseltekort in Kenia door de coronacrisis. Dankzij de gulle giften van donateurs én de verdubbeling van Wilde Ganzen is er in totaal een bedrag van 32.925 euro opgehaald. Dit betekent dat KidsCare Kenia ruim 600 gezinnen kunnen voorzien van een compleet zadenpakket!

KidsCare directeur Ali Mwaziro en een van de geholpen moeders hebben samen de cheque van 32.925 euro in ontvangst genomen.

In deze video neemt KidsCare directeur Ali Mwaziro ons mee het veld in. Zo kunnen we goed zien dat de zaden al flink uitlopen en de planten beginnen te groeien!

Met de hulp van KidsCare kunnen weeskinderen en kwetsbare kinderen opgroeien in hun vertrouwde omgeving. Meer dan 20% van de kinderen op het platteland van zuidoost Kenia hebben geen ouders meer. Door aids, malaria, moederschap op te jonge leeftijd, slechte voeding en gebrek aan medische zorg overlijden veel vrouwen jong, een enorm aantal weeskinderen is het gevolg. Vooral op het platteland van Kenia is dit een enorm probleem. KidsCare zorgt er al 10 jaar voor dat deze kinderen met wat extra hulp opgevoed kunnen worden bij buren, familie en dorpsgenoten. Ieder kind verdient immers een gezin om in op te groeien.

Met slechts €20,- per maand kan een arm gezin - met gemiddeld 5 kinderen - bouwen aan een betere toekomst. Help ons mee dat mogelijk te maken!

KidsCare werkt in Nederland uitsluitend met vrijwilligers. Daarom komt iedere donatie volledig bij de kinderen in Kenia terecht.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer