Een zaadje voor een daadje!

Dreigend voedseltekort door coronacrisis: kom nu in actie samen met KidsCare en Wilde Ganzen!
In Kenia, en zeker voor de armste gezinnen in de plattelandsregio waar KidsCare actief is, stagneert de aanvoer van voedsel. Dit wordt veroorzaakt doordat de belangrijkste markten vanwege de coronacrisis gesloten zijn. Daarnaast werken veel mensen als ‘dagwerker’. Werk wat er van de één op de andere dag niet meer is. Dit zorgt voor een dreigend voedseltekort. KidsCare Kenia komt in actie en Wilde Ganzen verdubbelt het actieresultaat! Doe je ook mee?
 

Voedselzekerheid voor 2.000 wees- en hulpbehoevende kinderen
De verwachting is dat de coronamaatregelen nog lang gaan duren. Dat is voor KidsCare reden om in actie te komen. Het is onze prioriteit om de ruim 2.000 wees- en hulpbehoevende kinderen en hun gezinnen tenminste te voorzien van voedselzekerheid. De regionale overheid was het direct eens met een voorstel om 600 huishoudens een compleet voedselzadenpakket te geven. Dit zorgt ervoor dat er straks voldoende eten is als de aanvoer nog verder stagneert.

Voedselzadenpakketten verbouwen
De voedselzadenpakketten bestaan uit zaden voor mais (4kg) en bonen (2kg). Dit wordt aangevuld met kunstmest (50kg) en bestrijdingsmiddelen. Bij elkaar een flink pakket dus. Voor 600 pakketten hebben we maar liefst zeven vrachtwagens nodig. De zadenpakketten kunnen binnen twee maanden zorgen voor een jaar lang eten. Het mooie is dat dit de juiste tijd is om de akkers te bewerken (begin regentijd). Bovendien zijn alle kinderen thuis waardoor zij hun ouders kunnen helpen met het gereed maken van het land.
 
Gezinnen begeleiden en trainen
De regiobestuurders hebben toegezegd dat hun teams actief mee gaan helpen. Samen met de sociaal werkers van KidsCare gaan zij de huishoudens begeleiden en trainen met als doel dat er zo snel als mogelijk geoogst kan worden. De agrarische training en begeleiding zorgt ook meteen voor een positief effect op de lange termijn. Gezamenlijk wordt een geweldige prestatie geleverd!
 
Help een gezin voor €25,- een jaar lang!
Aan deze actie zijn uiteraard kosten verbonden. Een compleet voedselzadenpakket kost € 50,-. Voor 600 pakketten is dus €30.000,- nodig. Het goede nieuws is dat Wilde Ganzen bereid bleek om elke euro te verdubbelen.
Anders gezegd: als je meehelpt wordt elke euro van jou verdubbeld! Zo steun je de gezinnen in Kenia al met een compleet zadenvoedselpakket voor slechts € 25,-!
 
Een zaadje voor een daadje!
Download op onze website gratis de quarantaine bingokaart voor kinderen. Laat de kinderen de opdrachten doen en zo de bingokaart vol maken. Bespreek samen wat jullie bij een volle kaart doneren aan de KidsCare kinderen. Doneren jullie een compleet zadenpakket, dan ontvangen jullie van ons een zakje tuinkerszaadjes. Zo kunnen jullie samen met de kinderen in Kenia zaaien.

Zaai mee met onze gezinnen in Kenia!
Uiteraard kun je ook direct een bedrag doneren. Doneer voor € 25,- een compleet voedselzadenpakket en ontvang een zakje tuinkerszaadjes!

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer