Video van de succesvolle zadenpakketactie

Gezien de hoge nood wordt er in Kenia hard gewerkt om de zadenpakketten te verspreiden en is er zelfs al begonnen met zaaien!

De gezinnen worden hierbij begeleid door KidsCare en de lokale overheid. Aangezien de regen al met bakken uit de hemel komt, wordt alle tijd benut om te zorgen voor een vruchtbare oogst. En dus minstens een jaar lang eten! Iets wat zeer gewenst is aangezien deze kwetsbare gezinnen door de coronacrisis veelal hun werk kwijt zijn en het kopen van voedsel wordt vermoeilijkt waardoor honger op de loer ligt.

Bekijk hier de video voor een blik achter de schermen van deze omvangrijke operatie.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer