De ongelijkheid in Kenia wordt alleen maar groter

Wij hebben grote bewondering voor het team in Kenia dat zich onvermoeid inzet om de gezinnen in nood te helpen. De economische- en sociale gevolgen door de pandemie zijn namelijk immens. Dagloners zijn op straat komen te staan en scholen zijn vanaf eind februari dicht (en blijven dat zeker nog tot eind van dit jaar). School betekent in een land als Kenia veel meer dan alleen onderwijs. Het is een plek waar je een warme maaltijd krijgt en die betrekkelijk veilig is. Meisjes zijn extra kwetsbaar. Zo is er een toename te zien van ongewenste zwangerschappen nu de scholen dicht zijn.
 
KidsCare wil zich, ook zeker tijdens de pandemie, in blijven zetten voor de allerarmste mensen in Kenia. Draagt u ook een steentje bij? Doneer dan nu.

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer