Dat voelt als erkenning!

Het KidsCare team in Kenia heeft ervan genoten. Vorige week, tijdens de ‘dag van het kind’, kreeg KidsCare veel lof van hoge overheidsbezoekers. Ze kwamen met veel decor. De Country Minister van Sociale Zaken, de Gouverneur van Kwale County, de Commissionair en het parlementslid van de Lunga Lunga Sub- County. Allemaal werden ze vergezeld door hun secretarissen, adjuncten en administrators.

De Gouverneur vertelde trots aan de minister dat hij partner van KidsCare was en prima met de organisatie samenwerkte. De overheidsdelegatie toonde veel interesse in het werk van KidsCare. Vooral de thuiszorg (sociaal en economisch) voor de weeskinderen en de kinderen met een beperking had hun warme belangstelling. Voor de Country minister was het een eyeopener. Ze noemde KidsCare een geweldige pilot-organisatie en was vastbesloten om meer te weten te komen over het werk en de opgedane ervaringen.

TV uitzending Keniaanse Televisie Bekijken

Ali, de KidsCare directeur straalde van blijheid. In zes jaar tijd is er een organisatie opgebouwd die voor ruim 2000 hulpbehoevende kinderen en hun families het verschil maakt. Vanaf de start werd steeds samengewerkt met de overheden. Op operationeel niveau heeft dat al prima vorm gekregen. Op het hogere, meer politieke niveau, bleef het vooral bij intenties en beloftes.

Ali heeft flink wat nieuwe afspraken kunnen maken. Met een positieve ‘(financiële) push’ van de hoge politieke en ambtelijke functionarissen kan het werk van KidsCare verder duurzaam ingevuld worden.

Het blijft vast nog hard werken voor Ali en zijn team, maar de ‘dag van het kind’ bracht KidsCare veel formele erkenning. Dezelfde avond was het hoge bezoek op het TV- journaal en in veel kranten. KidsCare was stevig in beeld. Het hele KidsCare team is ontzettend trots!

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners