Bouwwerk

In de Daycare klas van de nieuwe speciale unit heeft Said geleerd om een toren te bouwen. Juffrouw Joke (Nederlandse vrijwilliger) heeft hem uitgelegd hoe je blokjes met elkaar kan verbinden. Maar met die wijsheid heb je nog geen bouwwerk. Daar is focus, creativiteit, inzicht, inzet en vasthoudendheid voor nodig. Ja toch?

De geconcentreerde uitdrukking op zijn bezwete gezicht kwam stevig bij mij binnen. Ik denk omdat het 'bouwwerk KidsCare' net zo'n inspanning vraagt van het Keniaanse team en de Nederlandse vrijwilligers. Voor Said was het werken met Lego blokken nieuw. Het werken met thuiszorg voor wees- en hulpbehoevende kinderen was/ is eveneens nieuw hier en het opzetten van zes werkende Speciale School Units binnen 'gewone' lagere scholen is al helemaal onbekend terrein. Maar geloof me KidsCare wordt door velen gezien en ervaren als een prachtig bouwwerk. Belangrijk nieuw 'lego blokje' voor KidsCare is om nu de ouders verder voor te lichten over de 'mogelijkheden' van hun kinderen met een beperking. Tot nu toe was iedereen (ook de leraren) vooral overtuigd van de onmogelijkheden. Dat is een prioriteit en de volgende 'blokjes' gaan vooral over het vinden van de juiste kennis en kunde om de kwaliteit te verbeteren. Een hele uitdaging zo’n bouwwerk!

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer