Het bezoek aan Kidscare in Kenia

In de meivakantie zijn Maxime, Fedor en Beryl le Poole een cheque van de actie op hun school zelf naar KidsCare in Kenia gaan brengen, ze schreven dit verslag:

We zijn op bezoek gegaan bij een aantal huishoudens die KidsCare ondersteund. We hadden voetballen en frisbees meegenomen en dan zie je dat kinderen over de gehele wereld dezelfde taal spreken als je samen kunt spelen.

Er werd dan ook volop samen gespeeld, terwijl we de impact konden zien van KidsCare aan de schooluniformen, de opgeknapte huizen en de samenwerkingen in bijvoorbeeld een kippenproject of een bijenproject

Vervolgens hebben we de cheque van de Fatimaschool aan het team van KidsCare overhandigd. Een geweldige bijdrage waarmee ruim 55 huishoudens gedurende anderhalf jaar lang geholpen worden, zodat ze daarna zelfstandig verder kunnen. Samen met het KidsCare team hebben we het KidsCare lied gezongen. Een groot dankwoord voor alle kinderen en ouders van de Fatimaschool: DANKJULLIEWEL.

We zijn ook op bezoek geweest bij een basisschool in Kenia in Lunga Lunga. We hebben ons verbaasd over de beperkte hoeveelheid middelen en de grote hoeveelheid kinderen. Maar met het enthousiasme van de leerkrachten en de leergierigheid van de kinderen zit het zeker goed. We hebben gezongen met de kleuterklassen en groep 3 en zelf ook Engelse les gehad in Groep 4.

Ook hebben we de recent geopende Speciale School Unit bezocht voor kinderen met een geestelijke beperking. Een project dat KidsCare samen met een (anoniem) fonds realiseert. Geweldig om te zien hoe kinderen met een beperking een eigen plek hebben gekregen om zich te ontwikkelen.

Kortom, het was een geweldige ervaring en we zijn heel dankbaar.

Familie le Poole

ZIe ook het nieuwsbericht: Een bericht uit de nieuwsbrief van de Fatimaschool in Rotterdam

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer