Ali Mwaziro in Nederland

Wilde Ganzen, Kerk in Actie, Better Care Network, Teachers 4 Teachers, Expertise Centrum William Schikker, Fatima Basisschool, Rotary Club Kinderdijk, Gpi Lopik en niet te vergeten ons eigen KidsCare Event in Delft. Het stond allemaal op de agenda van het bezoek van Ali aan ons land.

Ali is trots dat hij KidsCare op zoveel plekken heeft kunnen vertegenwoordigen. Overal kreeg hij bevestiging en waardering voor het werk van KidsCare. Zo inspirerend om het verhaal uit zijn mond te horen, vooral omdat hij zo overtuigend en met gevoel staat achter het doel en de werkwijze van KidsCare. Ali heeft de positieve respons uit Nederland al overgebracht aan het team in Kenia. Dat was voor het hardwerkende team een inspirerende boodschap.

Ali genoot ervan dat alles hier tot in de puntjes georganiseerd is. “Als alles goed georganiseerd is, kan je zoveel meer doen”. Ali zuchtte daarbij want KidsCare is in Kenia best goed georganiseerd, maar de omgeving daaromheen een stuk minder.

Ali bedankt voor je inspirerende bezoek. In oktober reizen diverse bestuursleden weer naar Kenia om daar samen met Ali en zijn team weer een aantal ontwikkelstappen te maken. Geen moeilijk afscheid, maar gewoon: bedankt en tot gauw!

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer