KidsCare nieuws

Jaarverslag 2018 en jaarplan 2019

20 juni 2019

‘Koploper zijn en blijven!’. Dat is de oneliner op de voorpagina van het KidsCare Jaarverslag 2018 en het Jaarplan 2019. Het bestuur wil met de planenn verantwoording afleggen over haar resultaten en financiën in 2018 en hen informeren over de plannen van 2019

Meer lezen

Het bezoek aan KidsCare in Kenia

26 mei 2019

In de meivakantie zijn Maxime, Fedor en Beryl le Poole een cheque van de actie op hun school daadwerkelijk naar KidsCare in Kenia gaan brengen. Lees hier het reisverslag: We zijn op bezoek gegaan bij een aantal huishoudens die KidsCare ondersteund. .

Meer lezen

Nieuw: Lespakket voor scholen

24 mei 2019

KidsCare heeft een nieuw lespakket ontwikkeld voor basisscholen. Het lespakket ‘Van Nederland naar Kenia met KidsCare’ biedt afwisselend materiaal om een compleet en aansprekend project in de onder-, midden- en bovenbouwgroep mee in te vullen.

Meer lezen

Een bericht uit de nieuwsbrief Fatimaschool

22 mei 2019

De vastenactie voor de weeskinderen van KidsCare in Kenia heeft geleid tot een recordopbrengst van maar liefst € 19.800,83! Hiermee kunnen ruim 55 huishoudens gedurende anderhalf jaar lang geholpen worden, zodat ze daarna zelfstandig verder kunnen. 

Meer lezen

Artikel in het AD - Fatimaschool Rotterdam

9 mei 2019

Artikel in het AD op 19 april jl. Wat een prachtige actie door de leerlingen van de Fatimaschool in Rotterdam. Het lespakket van KidsCare is met heel veel enthousiasme ontvangen door de leraren en leerlingen. Lees hier het hele artikel in het AD 

Meer lezen

Vrijwilligers in Kenia

29 maart 2019

Onze vijf Europese vrijwilligers doen het geweldig in Kenia. Joke is volop bezig om al werkend te adviseren over de eerste verbeteringen van de leersituatie bij de Speciale School Units. Henk ondersteunt het management onder meer op het gebied van planning, dataopslag, financieel beheer en marketing.

Meer lezen

KidsCare op TV!

23 maart 2019

Donderdag 21 maart was een onvergetelijke dag. Together we take them to the school was het thema en dat werd ook letterlijk gedaan. Grote mannen gaven de kinderen een hand of namen hen op hun schouder om hen zo in een korte demonstratieve wandeling naar het nieuwe gebouw voor speciaal onderwijs te begeleiden. 

Meer lezen

Bouwwerk

21 maart 2019

In de Daycare klas van de nieuwe speciale unit heeft Said (zie foto) geleerd om een toren te bouwen. Juffrouw Joke (Nederlandse vrijwilliger) heeft hem uitgelegd hoe je blokjes met elkaar kan verbinden. Maar met die wijsheid heb je nog geen bouwwerk. Daar is focus, creativiteit, inzicht, inzet en vasthoudendheid voor nodig. Ja toch?

Meer lezen

2 scholen speciaal onderwijs in gebruik genomen

16 maart 2019

De eerste twee units voor speciaal onderwijs voor kinderen met een geestelijke beperking zijn gereed en in gebruik genomen. Twee prachtige gebouwen met ruimten voor een leerklas, een dagopvang, fysiotherapie, spreekkamer, keuken, toilet, douche en opslag. De eerste inventaris is gebracht.

Meer lezen

Terug in Kenia!

1 maart 2019

3 januari 2019, de vliegtuigwielen onder mij maken contact met Afrikaanse bodem. Een jaar nadat ik het land verliet schreeuwt mijn hele lichaam erom; ik moet terug. Terug naar Kenia, terug naar KidsCare. Ik voel de droge warme lucht, zie de heldere sterren en word overladen met vrolijke glimlachen en bijhorend “Jambo!”.

Meer lezen

Twee werelden: wil jij als vrijwilliger ook het verschil (mee)maken?

22 februari 2019

Inmiddels weer terug in het koude Rotterdam kijk ik terug op een mooie werkweek in het KidsCare Regiocentrum in Kenia. Vanuit dit centrum zorgt KidsCare ervoor dat ruim 2.000 weeskinderen en kinderen met een beperking in Kenia in een thuissituatie kunnen opgroeien.

Meer lezen

2e speciale schoolunit in Masimbani

31 januari 2019

Een team van KidsCare bezocht gisteren Masimbani, waar het plan is om de tweede speciale schoolunit te openen op 1 maart 2019. De unit is bijna klaar en de voorbereidingen voor de grote dag zijn in volle gang. Eindelijke krijgen kinderen met een beperking de kans om passend onderwijs te krijgen voor een mooie toekomst net zoals andere .

Meer lezen

Update CBHB programma!

24 januari 2019

Na zes maanden in het programma zien we  een enorme vooruitgang van huishoudens in het Community Based HomeCare en Bee Keeping-programma (CBHB). Door de sociale begeleiding van Social workers van KidsCare, hebben deze huishoudens mooie en nieuwe daken met ijzeren platen kunnen bouwen, zijn ze in staat geweest om

Meer lezen

Stralend..!

18 december 2018

Stralend…! Die naam gaf Grada Snoek aan deze kerstbeleving. De laatste drie jaren werkte Grada gedurende twee maanden als vrijwilliger bij KidsCare in Kenia. Ze deed daar geweldig goed werk en ervaarde daar hoe fijn het is om kinderen een beter bestaan te geven. Ontroerend om haar kerstbeleving te lezen.

Meer lezen

KidsCare Kenia: Een voorbeeld voor anderen

7 december 2018

Dit is de kop boven het artikel in het Magazine van Wilde Ganzen deze maand. We zijn er trots op en willen dat artikel graag delen.
 
Lees het artikel in het Wilde Ganzen Magazine hier.

Meer lezen

Hoe KidsCare in Kenia hele families weer energie geeft

5 december 2018

Het begon met een simpele watertank bij een schooltje in Kenia. Inmiddels zetten Lisette (67) en Gerard Geenen (70) zich al ruim twintig jaar in voor de kinderen in dit land. 

Lees hier het hele het interview met Gerard en Lisette Geenen in een artikel op de website van Wilde Ganzen.

Meer lezen

Voortgang thuiszorg programma’s

28 november 2018

Het jaar 2018 vordert snel. Daarom hebben we ons laatste bezoek aan KidsCare Kenia ook gebruikt om de voortgang van de programma’ s met elkaar te bespreken

- 2144 kinderen, die in 2018 door KidsCare begeleid worden
- 1255 kinderen gaan naar school

Meer lezen

Dankwoord Ali Mwaziro

21 november 2018

Bekijk hier de video met het dankwoord van KidsCare directeur Ali Mwaziro, opgenomen tijdens het KidsCare event 2018!

Met speciale dank aan Frank Buers voor de registratie van het event.

Meer lezen

Interview Stadsradio Delft

12 oktober 2018

Begin deze maand waren KidsCare oprichters Gerard en Lisette Geenen te gast bij Stadsradio Delft. In een leuk interview met Anton Galjé vertelden zij onder andere over de oprichting van KidsCare en hun drijfveren. Het hele interview is hier terug te luisteren

Meer lezen

Ali Mwaziro in Nederland

5 oktober 2018

Wilde Ganzen, Kerk in Actie, Better Care Network, Teachers 4 Teachers, Expertise Centrum William Schikker, Fatima Basisschool, Rotary Club Kinderdijk, Gpi Lopik en niet te vergeten ons eigen KidsCare Event in Delft. Het stond allemaal op de agenda van het bezoek van Ali aan ons land. Ali is trots dat hij KidsCare op zoveel plekken heeft kunnen vertegenwoordigen. Overal kreeg hij bevestiging en waardering voor het werk van KidsCare.

Meer lezen

Vrijwilligers in Kenia voor 2019 gezocht!

24 september 2018

Wil je ook graag als vrijwilliger aan de slag bij KidsCare in Kenia? Dat kan. Wij hebben goede ervaringen met vrijwilligers die daadwerkelijk van betekenis willen en kunnen zijn voor de kinderen en/ of de organisatie in Kenia.Wij zoeken voor 2019 vrijwilligers in Kenia, onder meer op het gebied van: Speciaal onderwijs, Sociaal werk , Zorg voor kinderen met een beperking, Marketing en Informatie opslag/IT.

Meer lezen

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Geenen

16 september 2018

Zijne Majesteit de Koning heeft op zondag 16 september de heer G.F.M. Geenen en mevrouw E.W.M. Geenen- Disseldorp benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het echtpaar ontvangt de onderscheiding voor hun jarenlange vrijwilligerswerk voor de stichting KidsCare Kenia. Deze stichting is door het echtpaar in 2011 opgericht en helpt inmiddels jaarlijks ruim 2.000 kinderen op het platteland in Z-O Kenia.

Meer lezen

Nieuwsblog Grada Snoek: Dankbaar....

1 september 2018

In deze blog van KidsCare vrijwilliger Grada Snoek leest u meer over de auto-actie en een bjzonder golftoernooi in Nunspeet waar Grada namens KidsCare aanwezig was. 

Steeds vaker merk ik dat het werk van KidsCare gedurende het jaar bij mij meer in mijn leven is verankerd dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Meer lezen

Cadeau-actie: Geef en win een auto

1 augustus 2018

De auto van KidsCare gaat niet lang meer mee. Het team in Kenia heeft die auto heel hard nodig om alle samenwerkende partijen te kunnen bereiken en om het nodige te vervoeren. Op 16 september, tijdens het KidsCare Event in Delft, willen we Ali Mwaziro (directeur KidsCare in Kenia) een toereikende cheque kunnen geven. Doet u mee?

Meer lezen

Dat voelt als erkenning!

02 juni 2018

Het KidsCare team in Kenia heeft ervan genoten. Vorige week, tijdens de ‘dag van het kind’, kreeg KidsCare veel lof van hoge overheidsbezoekers. Ze kwamen met veel decor. De Country Minister van Sociale Zaken, de Gouverneur van Kwale County, de Commissionair en het parlementslid van de Lunga Lunga Sub- County. Allemaal werden ze vergezeld door hun secretarissen, adjuncten en administrators.

Meer lezen

Yes we Can

15 maart 2018

Yes We Can’ is de opvolger van ‘Yes I Can’, het programma van KidsCare voor kinderen met een geestelijke beperking. Bij ‘Yes I Can’ ging het allereerst om het creëren van een positiever beeld over de mogelijkheden die kinderen met een geestelijke beperking hebben. Dat was hard nodig omdat veel ouders/verzorgers hun kind letterlijk en figuurlijk verborgen hielden in hun lemen huis.

Meer lezen

Jaarverslag 2017 en Jaarplan 2018

15 februari 2018

Het jaarverslag 2017 en het jaarplan 2018 (inclusief de financiële verantwoording) zijn door het KidsCare bestuur vastgesteld. 2017 was een jaar om trots op te zijn en de ambitie voor 2018 is wederom groot. Een korte samenvatting van de belangrijkste resultaten is hieronder te vinden.

Meer lezen

Kerstactie O.G. Heldringschool

30 januari 2018

Fantastisch O.G. Heldringschool. Bijna 3.500 euro voor de KidsCare kinderen in Kenia. We kunnen er 12 kippen, 10 geitjes, 40 schoolbanken en 10 rolstoelen voor kopen. Wat hebben jullie allemaal geweldig je best gedaan om zo veel geld in te zamelen: lege flessen verzameld en ingeleverd, koekjes gebakken, (kerst)kaarten gemaakt, auto’s gewassen, een sponsorloop georganiseerd, afgewassen en nog veel meer.

Meer lezen
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners