Word vrijwilliger

Help mee als vrijwilliger in Kenia of in Nederland. Voor KidsCare zijn vrijwilligers onmisbaar. Sinds de oprichting van KidsCare in 2010 door Gerard en Lisette Geenen zijn vrijwilligers van groot belang. Zowel in Kenia als in Nederland zorgen een grote groep vrijwilligers ervoor dat kinderen en gezinnen geholpen worden.

In Kenia
Wil je ook graag als vrijwilliger aan de slag bij KidsCare in Kenia? Dat kan. Wij hebben goede ervaringen met vrijwilligers die daadwerkelijk van betekenis willen en kunnen zijn voor de organisatie in Kenia. De ruimte om bij KidsCare aan de slag te gaan als vrijwilliger is echter beperkt. Vandaar dat je je niet zomaar kunt aanmelden, maar eerst een selectieprocedure doorloopt. Kunnen wij jou bieden wat je zoekt, maar kan jij vanuit jouw achtergrond ook een bijdrage leveren aan de organisatie? Past jouw kennis en kunde bij hetgeen op dat moment nodig is in Kenia? Na een positieve selectie kunnen we je een concrete opdracht meegeven die past bij jouw capaciteiten en bij de behoeften van KidsCare in Kenia. Bij KidsCare lever je als vrijwilliger dus echt een bijdrage aan de organisatie. Op deze wijze ondersteun je dat ruim 2000 kinderen in hun eigen omgeving door thuiszorg worden opgevangen.

We hebben een voorkeur voor vrijwilligers die voor een langere periode naar Kenia kunnen gaan (3+ maanden). Het wennen aan de cultuur, het klimaat en de organisatie kost ook zo de nodige tijd. Lees hier in het vrijwilligershandboek wat je van ons kan verwachten en waar je aan moet voldoen.

OOK VRIJWILLIGER IN KENIA WORDEN? Bekijk de volgende vacatures

- Vacature Special Needs Education
- Vacature Special Needs Daycare

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij KidsCare vul dan het aanmeldingsformulier in. Wij nemen dan snel contact met je op. Lees vooral ook eerst het Handboek voor vrijwilligers en de Gedragscode voor vrijwilligerswerk KidsCare. KidsCare heeft een vertrouwenspersoon voor integriteitskwesties.

In Nederland

We zoeken een nieuwe penningmeester voor het KidsCare bestuur. Heb jij interesse of ken je iemand die goed past, dan komen we graag in contact. Stuur je een mail naar info@kidscarekenia.nl? Het profiel zullen we na de zomer online zetten.

In Nederland werkt KidsCare samen met vrijwilligers in ‘KidsCare Support’. Iedereen kan daarin zelf aangeven op welke manier je wilt bijdragen aan het werk van KidsCare en zo mogelijk aansluiting vinden bij verschillende werkgroepen voor KidsCare vrijwilligers.

Op dit moment werken we met de volgende vrijwilligersgroepen:

- werkgroep oud Kenia-gangers
- werkgroep voor acties bij en met basisscholen
- werkgroep voor acties bij en met bedrijven
- werkgroep versterking kindzorg
- werkgroep kwaliteit- en kennisontwikkeling
- werkgroep communicatie en PR

Wil je meer weten over de mogelijkheden om in Nederland KidsCare te helpen bij haar werkzaamheden dan gaan we graag met je in gesprek. Vul het aanmeldingsformulier in en wij nemen dan snel contact met je op.

Op een andere manier helpen?

Contact

Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met het secretariaat van:

Stichting KidsCare Kenia
T. 070-3250288
E. info@kidscarekenia.nl

Privacy statement

Brochure KidsCare
KidsCare website Nederland: www.kidscarekenia.nl
KidsCare website Kenia: www.kidscare.or.ke

Contactformulier

KidsCare Partners