IMG 5468

Word vrijwilliger in Nederland

Kom je meebouwen aan een impactvolle organisatie?

De Stichting KidsCare Kenia is opgericht in 2010 en zet zich in voor kwetsbare kinderen en hun families in Zuidoost Kenia. Het aantal kinderen dat daar in grote armoede leeft is ontzettend groot. Samen met het KidsCare team in Kenia zijn diverse innovatieve ‘thuiszorg’ programma’s ontwikkeld, met aspecten van sociale en economische support, gezondheidszorg en onderwijs. In het bijzonder richten de programma’s zich op  weeskinderen en hun families en (thuis)zorg voor kinderen met geestelijke en/of fysieke beperkingen. Zowel in Nederland als in Kenia hebben de organisaties over de jaren een sterke groei doorgemaakt. Samen maken ze het nu mogelijk om jaarlijks zo’n 3.000 kwetsbare kinderen te ondersteunen in hun eigen familieomgeving. Een geweldige prestatie toch?

Een belangrijke succesfactor van KidsCare in Kenia is dat zij werkt met veel vrijwilligers. Zo zijn er in Kenia 120 vrijwilligers uit de dorpsgemeenschappen die actief helpen bij het verbeteren van de woon- en leefsituatie van de armste families in hun dorp. Daarnaast zijn er 240 vrijwilligers die op dorpsniveau actief zijn in hun Child Protection Comité. Het is prachtig om te zien dat er in Kenia zoveel gemeenschapszin is voor de kinderen.

Ook in Nederland is KidsCare onderscheidend als vrijwilligersorganisatie. We werken met een flinke club vrijwilligers op diverse niveaus in de organisatie. Van strategisch tot operationeel. Samen werken we op innovatieve wijze aan een betere toekomst voor de kinderen in Kenia!” 

Bij vragen over of interesse in vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met KidsCare coördinator Anne Vijverberg (anne@kidscarekenia.nl). We horen graag van je!

Openstaande vacatures vrijwilligers of bekijk de pagina Vacatures:
Portefeuillehouder Financiën & Fondsvorming
Versterking voor onze communicatiewerkgroep
Versterking voor onze werkgroep ‘Kind- en familiezorg (en welzijn)
Vrijwilliger Scholenactie - Werkgroep Acties
Word actievoerder en steun het fietsenproject!

Lees vooral ook het Handboek voor vrijwilligers en de Gedragscode voor vrijwilligerswerk KidsCare. KidsCare heeft een vertrouwenspersoon voor integriteitskwesties.

Samen maken we het verschil

Op een andere manier helpen?

Contact

Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met het secretariaat van:

Stichting KidsCare Kenia
T. 070-3250288
E. info@kidscarekenia.nl

Privacy statement

Brochure KidsCare
KidsCare website Nederland: www.kidscarekenia.nl
KidsCare website Kenia: www.kidscare.or.ke

Contactformulier

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog