Vrijwilligersverhaal
Marlies van den Berg

Kinderen die vermijden je aan te kijken, van huis weglopen op zoek naar een veilige plek, op hun vijfde nog steeds niet kunnen praten of niet kunnen onthouden welke groente ze van het land moeten plukken. Dat zijn de CSAs: Children with Special Abilities, oftewel de kinderen waar ik (Marlies van den Berg) me in de vier maanden als vrijwilliger bij KidsCare op heb gericht. Dit heb ik onder andere gedaan door op huisbezoeken te gaan om advies en counselling te geven, ouders te trainen en ervaringen uit te laten wisselen in support groups, awareness meetings te organiseren om het stigma rondom beperkingen in de gehele community aan te pakken en trainingen te geven aan het team om hun kennis en kunde uit te breiden. Vier maanden vol ‘challenges’ maar ook zeker met heel wat successen.

Kortom: geweldig!

Marlies van den Berg"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

Vrijwilligers verhaal
Grada Snoek

In 2015 mocht ik voor het eerst, op verzoek van het bestuur, helpen het kantoordeel van KidsCare te professionaliseren. En wat was het voor alle partijen die hierbij betrokken waren genieten van de enorme sprongen vooruit!

Meer lezen

Vrijwilligers verhaal Marlies van den Berg

Kinderen die vermijden je aan te kijken, van huis weglopen op zoek naar een veilige plek, op hun vijfde nog steeds niet kunnen praten. Dat zijn: Children with Special Abilities, De kinderen waar ik mij op heb gericht.

Meer lezen

Vrijwilligers verhaal Anne Vijverberg

Ik stapte oktober 2017 vol verwachting het vliegtuig naar Kenia in. De vier maanden die daarop volgden hebben mij volkomen verliefd laten worden op dit prachtige stukje wereld.

Meer lezen

KidsCare Partners