Help mee als vrijwilliger in Kenia

Voor KidsCare zijn vrijwilligers onmisbaar. Sinds de oprichting van KidsCare in 2010 door Gerard en Lisette Geenen zijn vrijwilligers van groot belang. Zowel in Kenia als in Nederland zorgen een grote groep vrijwilligers ervoor dat kinderen en gezinnen geholpen worden.

Wil je ook graag als vrijwilliger aan de slag bij KidsCare in Kenia? Dat kan. Wij hebben goede ervaringen met vrijwilligers die daadwerkelijk van betekenis willen en kunnen zijn voor de organisatie in Kenia.

De ruimte om bij KidsCare aan de slag te gaan als vrijwilliger is echter beperkt. Vandaar dat je je niet zomaar kunt aanmelden, maar eerst een selectieprocedure doorloopt. Kunnen wij jou bieden wat je zoekt, maar kan jij vanuit jouw achtergrond ook een bijdrage leveren aan de organisatie? Past jouw kennis en kunde bij hetgeen op dat moment nodig is in Kenia? Na een positieve selectie kunnen we je een concrete opdracht meegeven die past bij jouw capaciteiten en bij de behoeften van KidsCare in Kenia.Bij KidsCare lever je als vrijwilliger dus echt een bijdrage aan de organisatie. Op deze wijze ondersteun je dat ruim 2000 kinderen in hun eigen omgeving door thuiszorg worden opgevangen.

Voorbeelden van opdrachten zijn;

  • Ondersteunen en verder structureren van de werkzaamheden van het sociaal werkers team;
  • Het onderzoeken van de werking van een bepaalde sociale dienstverlening en het maken/implementeren van verbetervoorstellen;
  • Ondersteunen van de directeur bij het duurzaam maken van organisatie;
  • Kennis overdragen op het gebied van kinderfysiotherapie, logopedie of ergotherapie;
  • Ondersteunen bij het opstellen van een marketingstrategie voor KidsCare en de uitvoer daarvan.

We hebben een voorkeur voor vrijwilligers die voor een langere periode naar Kenia kunnen gaan (3+ maanden). Het wennen aan de cultuur, het klimaat en de organisatie kost ook zo de nodige tijd. Lees hier in het vrijwilligershandboek wat je van ons kan verwachten en waar je aan moet voldoen.

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij KidsCare vul dan het aanmeldingsformulier in. Wij nemen dan snel contact met je op.

Lees hieronder vooral ook eerst het Handboek en de Gedragscode voor vrijwilligerswerk KidsCare.

KidsCare heeft een vertrouwenspersoon voor integriteitskwesties. Lees meer.

Vrijwilligers verhaal
Grada Snoek

In 2015 mocht ik voor het eerst, op verzoek van het bestuur, helpen het kantoordeel van KidsCare te professionaliseren. En wat was het voor alle partijen die hierbij betrokken waren genieten van de enorme sprongen vooruit!

Meer lezen

Vrijwilligers verhaal Marlies van den Berg

Kinderen die vermijden je aan te kijken, van huis weglopen op zoek naar een veilige plek, op hun vijfde nog steeds niet kunnen praten. Dat zijn: Children with Special Abilities, De kinderen waar ik mij op heb gericht.

Meer lezen

Vrijwilligers verhaal Anne Vijverberg

Ik stapte oktober 2017 vol verwachting het vliegtuig naar Kenia in. De vier maanden die daarop volgden hebben mij volkomen verliefd laten worden op dit prachtige stukje wereld.

Meer lezen

Handboek en Gedragscode

Download hier het KidsCare Vrijwilligers Handboek

Download hier de Gedragscode vrijwilligerswerk KidsCare

Vrijwilligers formulier

aanmelden
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners