KIDSCARE FESTIVAL

21 april 2024

KC Groep header KC Festival groep KC Groep Tel

Samen Sterk op Weg
naar een betere toekomst voor Keniaanse kinderen.
KidsCare Kenia biedt jaarlijks aan meer dan 3.000 kinderen op een unieke manier thuiszorg.

Reserveer nu je tickets

KidsCare Festival

Zondag 21 april 2024
13.30-17.00 uur
Museumremise Kootsekade 19 in Rotterdam

KC Festival Jong en oud
KC Jaarverslag 2022 H1 2

Wat kan je verwachten?

  • Muziek
  • Workshops
  • Ontmoeten
  • Schminken
  • Talentenspel
  • Informatiesessies
KC Festival Drums

Kom met de
matatu pendelbus!

Vanaf P+R Meijersplein rijdt tussen 13.30 en 17.00 uur een pendelbus naar de festivallocatie. Stap in voor de echte Keniaanse sfeer!

Matatu
KC Festival mama met kindje
KC Ingang Remise

Het festival

Kom op zondag 21 april 2024 naar het KidsCare Festival! Van 13.30 tot 17.00 uur verwelkomen we jou graag in de Museumremise van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum (ROVM) voor een middag vol inspiratie, ontmoeting en Keniaanse sfeer. Het festival is voor iedereen, of je nu al jarenlang betrokken bent bij KidsCare, of ons nog niet kent. Wie neem jij mee? Samen gaan we een fantastisch leuke middag beleven, vol plezier en nieuwe ontmoetingen.

Wat staat er op het programma? Een middag vol activiteiten staat voor je klaar, waaronder muziek om van te genieten, inspirerende workshops om aan deel te nemen, de kans om anderen te ontmoeten, schminksessies, een talentenspel en informatiesessies om meer te leren over het belangrijke werk van KidsCare Kenia. En dit alles in en rond de historische trams in de museumremise van ROVM! Meer weten over de locatie? Kijk op www.rovm.nl voor meer informatie.

Maak het je gemakkelijk en kom met de matatu pendelbus! Tussen 13.30 en 17.00 uur zal er een pendelbus rijden vanaf P+R Meijersplein, waarmee je in stijl naar de festivallocatie wordt gebracht. Stap in en laat je meteen meenemen naar de authentieke Keniaanse sfeer die we op het festival creëren. Parkeren bij de locatie is mogelijk, maar houd rekening met beperkte beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij want op is op! We kijken ernaar uit om je te zien op het KidsCare Festival!

Het programma

Tijdens het festival zijn er doorlopende activiteiten en workshoprondes. Onze Matatu pendelbus rijdt tijdens het festival geregeld tussen P+R Meijersplein en de festivallocatie. Geniet de hele middag van de aanstekelijke beats van DJ JaTochNietDan en laat de kinderen zich transformeren in hun favoriete Afrikaanse dier in onze schminkstand. Ontdek prachtige Keniaanse producten die te koop zijn en kom meer te weten over de belangrijke programma's van KidsCare en de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

De workshops zijn verdeeld in drie rondes activiteiten. Tijdens elke ronde vinden er verschillende activiteiten plaats op diverse locaties binnen de museumremise. Je kunt deelnemen aan de rondleidingen, informatiesessies en workshops die tijdens elke ronde worden aangeboden. Hieronder vind je een overzicht van de tijden per ronde:

Ronde 1: 14.00-14.30 uur
Ronde 2: 15.00-15.30 uur
Ronde 3: 16.00-16.30 uur

Van 16.00 tot 17.00 uur ben je welkom op het restaurantplein voor een gezellige borrel. De hapjes worden verzorgd, met dank aan Simon de Vogel traiteur.

Klik hier voor het doorlopende programma
Klik hier voor de verschillende activiteiten per ronde

Bekijk hieronder de verschillende activiteiten.

IMG 20231109 WA0072

Nieuws uit Kenia

Waar? In de metro
Wanneer? Ronde 1 en 3

Tijdens deze informatiesessie krijg je een update over het laatste nieuws en ontwikkelingen uit Kenia. Oprichters van KidsCare Kenia Gerard en Lisette brengen jullie graag op de hoogte van hun ervaringen tijdens hun laatste bezoek.

IMG 20231101 WA0017

Brainstormsessie Kind- & Familiezorg

Waar? In tram 1
Wanneer? Ronde 1 en 2

De portefeuille Kind- & Familiezorg wordt vernieuwd! In deze brainstormsessies kan vol enthousiasme met elkaar worden gebrainstormd over de invulling van deze portefeuille. De eerste ronde is gericht op de huidig betrokken vrijwilligers en de tweede ronde voor iedereen geïnteresseerd om hier een bijdrage aan te leveren. Voel je vrij om aan te sluiten!

Djembe 2413970 1920

African Drums

Waar? Naast de balie
Wanneer? Ronde 1, 2 en 3

Ontdek het ritme van Afrika!
Tijdens deze workshop leer je o.a. de basisprincipes van het spelen op de djembe en andere Afrikaanse persussie instrumenten. Onder leiding van onze enthousiaste workshopleider ervaar je de kracht en energie van Afrikaanse muziek.

St R Slider Museum kopie

Rondleiding door Trammuseum

Waar? Start naast Het Wachthuis
Wanneer? Ronde 1, 2 en 3

Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van de historische trams tijdens een boeiende rondleiding die je meeneemt op een reis door de tijd en de evolutie van het openbaar vervoer laat zien.

Het belang van vrijwilligerswerk

Waar? In de metro
Wanneer? Ronde 2

In deze workshop neemt Wilde Ganzen je mee in de wereld van vrijwilligerswerk en wereld burgerschap. Wat is er allemaal mogelijk en waar moet je op letten?

Talentenspel2

Het Talentenspel

Waar? Locatie volgt
Wanneer? Ronde 3

Ga op ontdekkingsreis met het Talentenspel. Ontmoet jouw 10 kerntalenten aan de hand van archetypen (oerbeelden die iedereen kent uit mythen en legendes). Bekijk hoe jouw talenten kunnen samenwerken en hoe je ze kan inzetten om jouw missie en passie te realiseren.

Power Kids

Child Protection Zelfverdediging

Waar? Op het Kinderplein
Wanneer? Ronde 1

Doe mee aan deze actieve kinderworkshop waarin je belangrijke zelfverdedigingsvaardigheden leert, geïnspireerd op het ‘Keniaanse’ Child Protection project. Een geweldige kans voor kinderen om zich krachtiger en zelfverzekerder te voelen terwijl ze leren over veiligheid en bescherming.

Maak een bal

Maak een Bal

Waar? Op het Kinderplein
Wanneer? Ronde 2

Maak tijdens deze kinderworkshop je eigen speelgoed zoals kinderen in Kenia doen! Knutsel een bal van kosteloos materiaal. Een duurzame en creatieve activiteit die kinderen laat ervaren hoe kinderen in Kenia hun eigen speelgoed maken.

Reserveer nu je tickets

OP = OP!

KidsCare Kenia

KidsCare biedt in Zuidoost-Kenia op unieke wijze steun aan arme, kwetsbare gezinnen. Deze huishoudens dragen veelal zorg voor weeskinderen van familieleden en/of gehandicapte kinderen. Met de thuiszorg aanpak van KidsCare kunnen ook deze kinderen opgroeien in hun vertrouwde omgeving. Samen met de community en onze partners begeleidt KidsCare hen vanuit een kwetsbare situatie naar een positie vol mogelijkheden. 

Help een gezin met een zadenpakket!

Volg ons...

In maart en april volgt er meer informatie over het programma. Volg ons daarom op social media, hou deze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vragen over het festival?

Wil je nog iets weten over het festival, je tickets, de locatie of de matatu pendelbus? Stel je vragen hier.

KidsCare Partners

Logo Aisha and Friends knipoog