KidsCare huishouden
Munida


EEN JONGE MOEDER ZORGT OOK VOOR DE WEESKINDEREN
Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden. Ze woont bij haar oude moeder (of is het haar grootmoeder?) met nog 2 kinderen van haar overleden zus. Geen van die kinderen gaat naar school, want het schoolgeld kunnen ze niet betalen. Haar moeder werkt meestal op het land en Munida zorgt voor de 3 kinderen, haalt water en doet het huishouden. Het huisje heeft grote gaten in het dak en in de muren. Bij een tropische regenbui moet het water gewoon door het huisje stromen. Gekookt wordt in het huisje op een houtvuur. Er staan wat potten en pannen, maar verder is het huisje helemaal leeg. Slapen doet de hele familie op de grond. Munida is heel lief, zou best vooruit willen, maar gelooft niet dat er voor haar situatie ooit nog een oplossing zal komen.KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874-1965)

KidsCare Partners