KidsCare maakt het verschil

 KidsCare is een organisatie die in het zuid oosten van Kenia op unieke wijze steun biedt aan arme kinderrijke gezinnen. Het gaat veelal om huishoudens waarin weeskinderen van familieleden en/ of gehandicapte kinderen zijn opgenomen. Ook begeleidt KidsCare teenagermoeders en is er speciale aandacht voor kinderen die zijn verwaarloosd en uitgebuit.

De sociaal werkers van KidsCare bezoeken geregeld 120 huishoudens, verspreid over 24 dorpjes. In 2 à 3 jaar worden geselecteerde gezinnen uit de armoedespiraal gehaald, waarna weer andere gezinnen in het thuiszorgprogramma worden opgenomen. Ouders/ verzorgers krijgen maandelijks een klein steunbedrag en er wordt gezorgd dat de kinderen naar school gaan en voldoende voedsel, medische zorg en kleding krijgen. Voor ouders zijn er trainingen (o.a. tuinbouwtechnieken) om beter voor zichzelf te kunnen zorgen.

Homecare programma
Kinderen mentale beperking

LEES MEER

Homecare programma
Kinderen lichamelijke beperking

LEES MEER

Donateur worden

DONEER NU

KidsCare Huishouden
Lucia

We komen bij het erf van Lucia. Ze komt stralend op ons afgelopen. Ze is zo blij met Kidscare. Ze is 81 jaar en woont samen met haar geestelijk gehandicapte dochter Mary van 45 jaar.

Meer lezen

KidsCare Huishouden Peter en Asha

Naast een heel wankel modderhuisje ligt Peter (44 jaar) op een matje op de grond. Hij heeft pijn en ziet er heel mager en verzwakt uit. Zijn vrouw troost hem. Hij moet geopereerd worden maar er is geen geld.

Meer lezen

KidsCare huishouden
Munida

Munida is 18 jaar, maar lijkt veel jonger. Versleten kleren zitten om haar tengere lijfje. Ze kreeg een baby toen ze 16 was. Er is geen contact met de vader van haar kind. Haar eigen vader is overleden.

Meer lezen
Nina:
het 19de kind op komst

Nina (48 jaar) is zwanger van maar liefst haar 19e kind. Haar eerste 2 mannen zijn gestorven. De jongste 6 kinderen zijn van haar derde man. Samen runnen ze het omvangrijke huishouden. De oudste zoon (21 jaar) is uit huis en woont met 2 eigen kinderen elders op het erf. Ze leven van het voedsel dat hun landje opbrengt. Verder is er geen inkomen. 

> Lees meer

KidsCare Partners