De Donateurs

De projecten in Kenia worden vanaf het begin (1998) financieel gesteund door de Dutch Dream Group. Maar ook veel vrienden, zakenrelaties en andere personen en/of organisaties dragen financieel bij aan de kinderhulp.

Momenteel zijn er ruim 80 sponsors die maandelijks een vast bedrag overmaken. Met deze vaste bijdragen wordt het mogelijk om de geselecteerde KidsCare huishoudens structureel en langdurig te helpen. Waar mogelijk wordt ook subsidie of medefinanciering door partnerorganisaties ontvangen. Zo wordt bijvoorbeeld voor de bouw van het KidsCare Regiocenter van Wilde Ganzen een aanzienlijke financiële bijdrage ontvangen.

De samenwerking met Waridihome willen we hier ook in het bijzonder noemen. Deze Nederlandse Stichting stelt naast de nodige financiële middelen ook full time een gekwalificeerde medewerker op locatie beschikbaar. 

Vooral het succes en de daarmee samenhangende groei van KidsCare maakt het noodzakelijk om de groep donateurs verder uit te breiden. Steeds meer ‘vrienden van vrienden’ melden zich aan met hun donatie. Dankzij de website en de regelmatig verschijnende nieuwsbrieven krijgt Kidscare steeds meer aandacht, niet in de laatste plaats omdat 100% van de ontvangen donaties ook daadwerkelijk in Kenia wordt ingezet.

De groeiplannen van KidsCare vragen om nog meer donateurs. Meldt u nu aan en volg het voorbeeld van onderstaande donateurs, die bereid waren om hun motivatie om te doneren met u delen:

Waardegroei consultants

‘Delen is waardevol’

Gerard Geenen

Waridihome

‘WaridiHome betekent eigenlijk het huis van Roos of wel het rose huis. Waridihome staat vooral voor het belang van het hebben van een (t)huis. En kinderen voelen zich natuurlijk het meeste thuis in een familiaire situatie, zoals bij de (netwerk)gezinnen. Die visie deelt Waridihome met KidsCare en geeft een prima basis voor een intensieve samenwerking’

Roosmarijn Wasseveld

Roosmarijn Wasseveld, de oprichter van Waridihome wilde zelf actief in Kenia aan de slag gaan om daar hulp te bieden aan de vele hulpbehoevende kinderen. Roosmarijn ontmoeten KidsCare en al gauw bleek dat de doelen van beide stichtingen veel overeenkomst hadden. Roosmarijn is nu full time op locatie als directielid van KidsCare aan het werk.

Haar Stichting Waridihome zorgt ook nog voor financiële ondersteuning van onder meer de geselecteerde huishoudens in diverse dorpen. Waridihome is dus met recht een veelzijdige partner van KidsCare te noemen. Meer informatie over Waridihome vindt je hier.

GPI

‘Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid heeft GPI zich verbonden aan KidsCare. De aanpak van KidsCare spreekt GPI en haar medewerkers bijzonder aan.’

Fons Geurts

GPI is toonaangevend producent van roestvaststalen tanks en procesapparatuur. Als zelfstandige onderneming met 60 medewerkers is GPI uitgegroeid tot een allround leverancier van tanks en procesapparatuur voor de farmaceutische, chemische en voedselverwerkende industrie.

GPI steunt KidsCare al geruime tijd en heeft zo een bijdrage kunnen leveren onder meer aan de bouw van het regiocentrum dat KidsCare onlangs in gebruik heeft genomen. Begin 2013 is men begonnen met de bouw van het KidsCare centrum en 22 oktober jl is het officieel geopend. 

Fons Geurts, ondernemer/directeur van GPI en zijn echtgenote waren daar persoonlijk getuige van. Fons en zijn echtgenote hebben twee weken opgetrokken met de sociale werkers van KidsCare en zelf ook actief meegewerkt aan de hulpverlening voor de KidsCare kinderen. “Een ervaring, die je voor altijd bijblijft. KidsCare werkt praktisch, is enthousiast, betrokken en daadkrachtig. Elke ontvangen euro wordt in Kenia besteed. De resultaten mogen er zijn. Een aanpak die GPI en haar medewerkers bijzonder aanspreekt”.  

Dutch Dream Group

‘Wij zijn met trots sponsor van Kidscare, een initiatief dat in 2010 is gestart en zich zo succesvol bezig houdt met de thuiszorg van veel wees- en hulpbehoevende kinderen in Kenia. ’

Dutch Dream Group

Vanaf haar oprichting in 1991 adviseert, begeleidt, inspireert en activeert Dutch Dream Group zelfbewuste mkb-ondernemers. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een bedrijf, de realisatie van waardegroei, het ontwikkelen van ondernemerstalent, het realiseren van opvolging of de verkoop van een onderneming. Aandacht voor de groei van mens én bedrijf is diep in onze cultuur en manier van werken verankerd. Samen maken wij uw plannen werkelijkheid.

Dutch Dream Group werkt vanuit vier invalshoeken:

  • Corporate Finance
  • Opvolging
  • MBI
  • MBO

KplusV

‘We willen een zinvolle bijdrage leveren aan zaken die er maatschappelijk toe doen. Daarom dragen we KidsCare een warm hart toe. De stichting staat extra dicht bij ons, omdat de grondleggers ook aan de wieg staan van Dutch Dream Group (een onderdeel van KplusV).’

KplusV

Mensen en mogelijkheden verbinden. Daar is KplusV goed in. We laten publieke organisaties en bedrijven excelleren, zodat ze het beste uit zichzelf en elkaar halen. Onze adviseurs staan voor slimme oplossingen die betekenisvol zijn voor maatschappij en opdrachtgevers. Op allerlei terreinen. Van ondernemerschap en financiering tot duurzaamheid en sociale infrastructuur. We denken, durven en doen. Dat maakt ons tot een ondernemend, innovatief kennisbedrijf.

Next Buzz


Next Buzz ondersteunt stichting KidsCare door het belangeloos bouwen, inrichten en onderhouden van deze website.
 
Next Buzz is een full service internetbureau uit Amersfoort met een no-nonsense mentaliteit. Haar werkwijze kenmerkt zich door een nuchtere, flexibele en klantgerichte aanpak. Ze bouwen, verbeteren en onderhouden de online activiteiten van hun klanten en geven hier op een creatieve en onderscheidende manier invulling aan.

Jessica Nielsen

Jessica Nielsen, Illustration and graphic design heeft belangeloos het logo van KidsCare ontworpen.

KVS Shipbrokers B.V.

‘as brokers only’

KVS Shipbrokers B.V.

Wij zijn werkzaam als brokers in de internationale scheepvaart. we zijn continue op zoek naar kansen, maar staan te weinig stil bij de vele problemen die er nog steeds -iedere dag- zijn in de derde wereld landen. het idee om als bedrijf een relatief kleinschalig project zo direct te kunnen steunen spreekt ons zeer aan!
Wouter en Mathijs

Sol4

‘Sol 4 steunt KidsCare omdat het fantastisch is om te zien dat de kleinschalige maar zeer intensieve aanpak daadwerkelijk zorgt voor verbetering voor de kinderen in Kenia.’

Peter van Beek

Sol 4 is gespecialiseerd in audio systemen voor onder meer retail, horeca, musea, beurzen, industrie, instellingen en overheid. Sol 4 heeft veel kennis en ervaring en kan u van dienst zijn met complete maatwerk oplossingen. Het is onze visie dat de systemen die wij leveren geheel naar uw wensen functioneren en dit betekent dat Sol 4 totaalleverancier is voor “Solid Sound Solutions, built with Soul”. De aanpak van Sol 4 en KidsCAre komen min of meer overeen: daadkrachtig en met een duidelijke visie voor de toekomst.

IWILL

‘Bij KidsCare staat in alles het welzijn en de ontwikkeling van kinderen centraal’

Wil Ruysbroek

Kinderen die alle hulp kunnen gebruiken. Wie wil dat niet ondersteunen?

Gaia ABC

‘Kidscare is een liefdevolle organisatie die absoluut 100% van alle financiële bijdragen inzet voor (wees-)kinderen in Kenia. Ik ga in de toekomst zeker weer eens terug om inspiratie te bieden en op te doen want deze wisselwerking is echt vervullend.’

Floor Geenen

Floor Geenen van Gaia-abc: Mijn hart gaat uit naar kinderen, zij vertegenwoordigen tenslotte de beloften voor de toekomst. Via en met mijn broer Gerard en zijn vrouw Lisette was ik in Kenia, in het Msambweni District zo’n 80 km ten zuiden van Mombassa.
Daar werd ik getroffen door de pure en daadwerkelijke hulp die daar door hen geboden werd. Niet alleen in het geven van financiële steun en/of met goederen, maar vooral in het coachen en inspireren om zelf constructief een structuur te zoeken om voor langere termijn selfsupporting te zijn.

 

Hieps e-geboortekaartjes

‘Ik wil donateur worden van Kidscare, omdat kinderen de toekomst zijn. En omdat ik de passie van de mensen achter Kidscare ken en weet dat de donaties op de juiste plek terecht komen. ’

Fiona Buruma

Met Hieps kun je gratis een online geboortekaartje verzenden. En meer!
Zie www.hieps.nl

Heppienest

‘Heppienest ondersteunt Kidscare graag, omdat we met elkaar de wereld een beetje meer Heppie kunnen maken’

Heleen Dasberg-Hylkema en Judith Geenen

Heppienest is een nieuw kinderdagverblijf in Utrecht, http://www.heppienest.nl

Fotolight

‘Fotolight werk graag mee aan initiatieven waarbij kansarme kinderen met raad en daad geholpen worden om zo zelf hun toekomstige weg te kunnen vinden. Onze ‘bewegwijzering’ in het nieuwe KidsCare centrum staat daar symbool voor’

Tim van Iersel

Fotolight is een full service reclameproductiebedrijf.

Administratiekantoor F.S. Krijgsman

Fred Krijgsman

Huisartsenprakijk Wateringse Veld

‘Ik ben geraakt door de passie waarmee Kidscare zich inzet voor deze gemeenschap.’

Bas van Beek

Jos Oskam

‘Wij vinden jullie initiatief prachtig en we ondersteunen jullie zichtbare betrokkenheid graag’

Jos Oskam

Lieze van Beek

‘Samen spelen, samen delen’

Lieze van Beek

Al vroeg heb ik geleerd om te delen. Helaas is het in de wereld niet eerlijk verdeeld. Ik steun samen met mijn papa en mama KidsCare omdat KidsCare heel veel kinderen echt helpt. Dit heb ik zelf gezien tijdens mijn indrukwekkende bezoek aan de projecten van KidsCare in Kenia. Ik ben trots op KidsCare!

Maxime, Fedor en Beryl

‘Wat een geluk dat wij een papa en mama hebben die heel veel van ons houden en voor ons kunnen zorgen. Wij willen dit geluk graag ook delen met de weeskinderen in Kenia. Fijn dat Kidscare dit mogelijk maakt!’

Maxime, Fedor en Beryl

Billy en Sunny de la Croix

‘Van alle goede doelen is KidsCare een van de meest "aanraakbare". Het is heel zichtbaar welk verschil de donatie ter plekke maakt voor de weeskinderen!’

Billy en Sunny de la Croix

Olivier en Astrid

‘KidsCare; voor elk kind een pad van kansloos naar kansrijk!’

Olivier en Astrid

Wij hebben het KidsCare project samen met Gerard en Lisette bezocht. Met name de enorme kansloosheid van de gezinnen heeft ons geraakt. Voordat je met deze huishoudens aan structurele verbetering kan denken, moet je ze eerst aan de basisbehoeften helpen. Hoe kun je immers vooruit denken als je je kinderen vandaag geen voedsel kunt bieden? In de KidsCare huishoudens was het verschil al direct merkbaar, de kinderen hebben te eten én gaan naar school. Daarmee komt er een pad van kansloos naar kansrijk! De vrijwilligers in Kenia werken daar vanuit hun hart aan mee. En wij ook!

 

Donna en Maartje Kleiss

‘We kunnen niet de hele wereld veranderen, maar iedere verbetering is er 1!’

Donna en Maartje

Wij zijn Donna en Maartje, Onze ouders zijn bij de projecten in Kenia geweest en hebben gezien wat voor een goeds er voor de kinderen in Kenia gedaan wordt! Wij hopen ook ooit een keer naar Kenia te gaan om met de kindjes daar te spelen. Moeten we nog iets groter worden. Gerard en Lisette (onze opa en oma) hebben daar al zoveel resultaten geboekt! Daar zijn we super trots op en willen uiteraard donateur zijn!

Doeke Geenen

‘Ik heb het geluk in Nederland op te groeien en wil mijn geluk een beetje delen! ’

Doeke Geenen

 

Mink Geenen

‘Met dit kleine gebaar kan KidsCare een groot verschil maken in het leven van mijn leeftijdgenootjes in Kenia. En dat is mijn wens!’

Mink Geenen

Nilan de la Croix

‘Als het iets anders was gelopen stond mijn bedje nog altijd in Laos, en had ik veel gehad aan een organisatie als Kidscare. Ik heb het geluk dat ik Kidscare kan steunen in plaats van Kidscare mij.’

Nilan de la Croix