KidsCare officieel erkend als goed doel

Sinds 1 juli 2016 mag KidsCare zich een ‘erkend goed doel’ noemen. Die officiële erkenning is vastgelegd in een certificaat dat is uitgegeven door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dit bureau vervult de rol van toezichthouder op de Nederlandse goededoelensector.

De afgelopen jaren gaf het CBF al een keurmerk voor bonafide goede doelen uit, maar dat was enigszins gedateerd geraakt en de glans was eraf. Het was hoog tijd nieuwe kwaliteitsnormen op te stellen waaraan een bonafide goed doel moet voldoen. Zo ontstond begin dit jaar een nieuwe erkenningsregeling, waarbij sterke accenten worden gelegd op effectiviteit (Wat bereik je?), efficiency (Werkt de organisatie soepel en wordt er geen geld verspild?) en transparantie (Inzichtelijke financiën en goede communicatie met de donateurs).

Inmiddels heeft het CBF al ruim 300 goede doelen op grond van de nieuwe (strengere) normen een erkenning verleend. KidsCare maakt deel uit van deze kopgroep!

Tijdens een feestelijke en inspirerende manifestatie in Amsterdam op vrijdag 1 juli 2016 werd de eerste reeks certificaten uitgereikt. KidsCare-bestuurslid Dick van Rietschoten nam namens de organisatie het document in ontvangst uit handen van Roline de Wilde, directeur van het CBF. Kort daarvoor had De Wilde de nieuwe erkenningsregeling als volgt samengevat: ,,Erkenning door het CBF betekent dat je er als gever vanuit kunt gaan dat je geld echt besteed wordt aan het realiseren van het mooie doel dat je graag wilt steunen.